آيينه يزد از اوايل انتشار در سال 1385 به عنوان نشريهاي مستقل بدون وابستگي به گروه، دسته، حزب و انجمني منتقد عملكرد دولت نهم و دهم بوده و به مناسبتهايي بخشي از برنامهها و كارهاي دولت يازدهم را بررسي و به نقد كشيده و با رعايت كرامت انسانها و حفظ حرمت مديران، دولتمردان، نمايندگان و مقامات با مدرك و دليل در اين ستون مطالبي را به اطلاع خوانندگان و مخاطبان آيينه رسانده است. پيامها و تلفنهاي تهديدآميز و نشر آن در بعضي از سايتها و يا احضار به دادگاه و محكوميت در دادگاه كيفري استان كه منجر به صدور حكم برائت از ديوانعالي كشور گرديد مدير مسئول را از انجام وظيفه خود باز نداشت بدان اميد كه توانسته باشد در حد توان رسالت مطبوعاتي خويش را انجام داده باشد.
در بهمن ماه 89 بعد از سومين سفر هيات دولت دهم به يزد كه منجر به تعطيلي مدارس و ادارات گرديد و تبليغات فراوان صدا و سيماي استان را در پي داشت. با اين عنوان كه مردم يزد مهمان نواز هستند و در روز موعود در ميدان اميرچقماق و مسيرهاي از قبل تعيين شده تجمع خواهند نمود يعني به اصطلاح براي تقديم درخواستها و نامهها به دنبال ماشينهايي كه از بيتالمال و پول همين ملت تهيه شده دوان دوان با وضع زننده حركت ميكنند و صحنههايي را به نمايش ميگذارند كه با حفظ شخصيت و كرامت انساني نه تنها هم خواني ندارد كه منافات دارد.
ضمناً در آن برنامهها و يا سخنرانيها بارها و مكرراً همگان را دعوت به حضور نمودند. بعد از اتمام سفر، آيينه يزد تنها نشريهاي در مركز استان بود كه نسبت به روش مذكور انتقاد داشت و مفصلاٌ با رعايت احترام مطالبي را به اطلاع خوانندگان رساند و از جمله نوشت:
«آيا نبايد در رسانه عمومي و از طريق صدا و سيما به گروهي از مردم تذكر داد كه دهها ميليارد ريال هزينه نصب بيليورد و آگهيهاي خيرمقدم در جادهها و در تمام ميدانها و خيابانهاي شهر آن هم در حدي كه چشم همه بينندگان را خيره ميكند و چاپ و نشر و پخش عكسهاي رنگي رييس جمهور در فرمها و ابعاد مختلف علاوه بر اطلاعرسانيهاي چند روزه و پي در پي راديو و تلويزيون اسراف است.
در حالي كه در اين ايام و همان روز چه بسيار زنان بيسرپرست و يا افراد فقير و مستمند اين استان نه تنها اتاق گرم و فرش و لحاف مناسب نداشتند بلكه گروهي از آنان بدون شام و غذا و يا حتي خوراك و قوت بخور و نمير در اين شهر و ديار سر بر بالين سرد و نمور گذاشتند. آيا همان روز و شب در چهارراهها شاهد تكدي دختران و پسراني نبوديم كه ملتمسانه درخواست مينمودند پولي بگيرند و شكم خود را سير كنند.
بديهي است انتظار مردم به ويژه جامعه روحاني، فرهنگي، كسبه و دانشجويان دارالعباده از روحاني شهر و ديارشان اين است، در اين ايام كه فرصت مناسبي به دست آمده است. صاحبان تريبونهاي عمومي مشفقانه، با دقت نظر و از روي دلسوزي با استفاده از متون حيات بخش اسلام تذكرات لازم را به كارگزاران و دولتمردان بدهند.
اگر در دور اول سفر هيات دولت و احمدينژاد به هر دليل مردم يزد استقبال مورد دلخواه و انتظار به عمل نياوردند آيا خداي ناكرده به نظام وفاداري نداشتند؟ يا سازماندهي مناسب و تبليغات موثر است كه نتايج دلخواه را به بار ميآورد؟»1
پس از انتشار در يك روز نويسنده با 2 تذكر بسيار شديداللحن مورد لطف قرار گرفت اما با دفاعياتي كه در شمارههاي بعد خطاب به معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد به عمل آورد و تذكري كه نماينده مردم يزد مهندس علي اكبر اولياء به وزير وقت فرهنگ و ارشاد اسلامي جمهوري اسلامي داد مبني بر اينكه بعضي از مسئولان استان براي مطبوعات مستقل سنگ اندازي ميكنند موضوع ختم به خير گرديد!!
در سفر اخير رييس جمهور به شهرستان قم پيامهايي براي ساكنان شهر ارسال شد از جمله:«حجتالاسلام المسلمين دكتر حسن روحاني رييسجمهور، چهارشنبه 6 اسفند ساعت نهونيم در حرم حضرت معصومه(س) سخنراني خواهد داشت مركز ارتباطات مردمي رياست جمهوري از روز سه شنبه 5 اسفند تا جمعه 8 اسفند با تلفن 111 راه ارتباطي مردم و رييسجمهور خواهد بود» 2
اگر پيام مذكور را من غيرمستقيم مجوزي براي تعطيل كردن ادارات و مدارس ندانيم علناً و رسماً اطلاعيه انجمن اسلامي معلمان استان قم به شرح زير دانشآموزان و فرهنگيان را دعوت به شركت در آن مراسم مينمايد:
«...فرهنگيان آگاه عنايت دارند كه در چنين وضعيتي عليرغم ايرادات و انتقاداتي كه راي دهندگان نسبت به برخي عملكردها و انتصابات دولتي دارند با علم به اينكه بسياري از ايرادها ناشي از عملكردهاي غلط گذشته بوده و در ثاني با توجه به اينكه دولت به پشتوانه حمايتهاي مردمي است كه ميتواند بر مشكلات غلبه نمايد حمايتهاي خود را از دولت منتخبشان دريغ نخواهند داشت و از اين باب انجمن اسلامي معلمان استان قم رجاء واثق دارد كه جامعه فرهنگي قم اعم از معلمان، دانش آموزان و كاركنان آموزش و پرورش با حضور سبز خود در مراسم سخنراني رئيس جمهور محترم در ساعت 9:30 صبح روز چهارشنبه مورخه1393/12/6 در حرم مطهر حضرت معصومه (س) دولتمردان محترم را مستظهر به پشتيباني خويش خواهند ساخت.»3
نويسنده قصد مقايسه حكومت عدل پيامبر گرامي اسلام (ص) و حضرت علي(ع) را با ديگر حاكمان و دولتمردان ندارد اما بايد رفتار و كردار مسئولان در حد امكان مخالف با دستورات حيات بخش اسلام نباشد.
حضرت علي (ع) ميفرمايد:«پيامبران در زيّ قناعت و سادگي بودند، و اين سياستشان بود، سياست الهي؛ آنها هم دلها را پر ميكردند؛ ولي نه با جلال و دبدبههاي ظاهري، بلكه با جلال معنوي كه توأم با سادگيها بود. به قدري پيغمبر اكرم«ص» از اين جلالها و حشمتها تنفّر داشت كه سراسر زندگي او پر از اين قضيه است... در مجلسي كه مينشست ميگفت: به(شكل) حلقه بنشينيم كه مجلس ما بالا و پايين نداشته باشد؛ اگر من در صدر مجلس بنشينم و شما در اطراف، شما ميشويد جزء جلال و دبدبه من، و چنين چيزي را نميخواهم. پيامبر تا زنده بود از اين اصل تجاوز نكرد، مخصوصاً از يك نظر اين را براي يك رهبر ضروري و لازم ميدانست... استاد شهيد آيتا... مرتضي مطهري داستان مردم شهر انبار را كه تحت عنوان«ضرورت ترك آداب جاهلي» در بخش حكمتهاي نهجالبلاغه آمده است به شرح زير نقل ميكند:
«وقتي كه حضرت وارد سرزمين ايران شدند و ايرانيها باخبر شدند كه علي عليه السلام ميآيد، يك عده از دهاقين، عدهاي از سران كشاورزان آمدند به استقبال حضرت و شروع كردند در جلوي ايشان دويدن. حضرت صدايشان كرد و فرمود: چكار ميكنيد؟ گفتند: اين احترامي است كه ما براي بزرگان خود بجا ميآوريم كه در ركابش در جلويش ميدويم. به احترام شما چنين كاري ميكنيم. فرمود: شما با اين كارتان خودتان را حقير و پست ميكنيد، به آن بزرگ هم يك ذره سود نميرسد. اين كارها چيست؟! من از اين تشريفات بري و مبرّا هستم. انسان هستيد و آزاد. من بشري هستم، شما هم بشري.»4
به يقين بارها حجه الاسلام روحاني با اشاره به عملكرد مديران دولت نهم و دهم در شهرها و استانهاي مختلف با صراحت و يا با كنايه و اشاره بخشي از برنامههاي سفرهاي استاني احمدينژاد را به نقد كشيده است.
نگارنده اين سطور وظيفه خود ميداند با مشاهده اين برنامهها و بيتوجهي به حرمت افراد و كشاندن مردم آزاده و آگاه و متدين به دنبال كارناوالهايي كه به راه مياندازند عكسالعمل نشان داده و حداقل براي ثبت در تاريخ جرايد در اين ستون بدان اشاره كند و اگر كساني هم از اطرافيان و يا مشاوران (به معناي عام) دكتر روحاني اعتقادي به اين امور نداشته و يا نميخواهند به مسائلي از اين دست عنايتي داشته باشند ضروري است نظرشان را به بخشي از گفتگوي آيتا... مجاهدسيدمحمود طالقاني با آيتا... كاشاني و داستان«پوست خربزه زير پاي ديگران گذاشتن» جلب نمايد.
«دوباره آمدند سراغ مرحوم آيتا... كاشاني، باز راه نفسانيات كه اين نهضت از آن توست. دكتر مصدق چه كاره است؟ تمام دنيا به دست توست و جاسوساني را كه ما از نزديك ميشناختيم دور آن پيرمرد را گرفتند و او را از مصدق جدا كردند. يادم هست روزي كه در بين مردم گفتگو بود كه مرحوم آيتا... كاشاني از زاهدي حمايت ميكند و توطئهاي در كار است. به تنهايي به منزل ايشان، واقع در پل چوبي رفتم. تنها بود، در اتاقي به انتظارش نشستم. وقتي كه آمد ظرف خربزهاي در دست داشت، به عنوان تعارف جلو من گرفت، تا خربزه بريدم گفتم: حضرت آيتا... دارند زير پايت پوست خربزه ميگذارند. مواظب باش! گفت: نه اين طور نيست، حواسم جمع است. گفتم: من شما را مرد پاك و مبارزي ميدانم. مبارزات شما در عراق عليه انگلستان، فراموشناشدني است. شما اين مزايا و اين سوابق را داريد، درست متوجه و هوشيار باشيد كه تفرقه ايجاد نشود، گفت كه خاطرتان جمع باشد!»5
بدان اميد كه هيات دولت يازدهم در سفرها و بازديد از پروژهها و يا افتتاح طرحهاي عمراني نكات مثبت و اثر بخش سفرهاي استاني دولت نهم و دهم را مد نظر داشته باشد. اما از تصويب دهها مصوبه در يك روز و يك جلسه آنهم بدون توجه به اعتبارات و بودجه لازم خودداري نمايد، ادارات و مدارس را به تعطيلي نكشاند، مردم غيور و صبور اين سرزمين را به دنبال ماشينهاي ميلياردي ندوانند، محقرانه نامههاي شهروندان و هموطنان را جمعآوري نكنند، روابط عمومي نهاد رياست جمهوري به همه استانداريها اعلام كند در ايام سفر هيات دولت از تعطيل نمودن مدارس و ادارات و سازمانها و نصب بنرها و بيلبوردهاي متعدد و عكسهاي رنگي رييسجمهور و همراهان جدا خودداري گردد و در مدت باقي مانده عمر دولت يازدهم به وعدههاي داده شده در انتخابات 92 جامه عمل بپوشانند و براي تحقق تمامي آنها كوشا باشند.
مديرمسئول
پينوشتها:
1- سرمقاله شماره 210 آيينه يزد، 14/11/89
2- سايت الف، 11/12/93
3- خبرگزاري ايلنا، 5/12/93
4- «سيري در سيره نبوي»، استاد مرتضي مطهري، صفحه97- 98- 99
5- «طالقاني و تاريخ»، چاپ دوم سال 1360 هجري شمسي
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 30,دسامبر,2024